ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Οικογενειακή τραγωδία στην Korean Air για λίγα… φιστίκια

νότια-κορέα-οικογενειακή-τραγωδία-στ-754556

Με σκυφτό το κεφάλι, πνιγμένη στις ενοχές της, η Χέδερ Τσο στάθηκε μπροστά από δημοσιογράφους και κάμερες προκειμένου να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά της ενώπιον του νοτιοκορεατικού λαού: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη». Η Τσο δεν έκλεψε ούτε σκότωσε. Καθυστέρησε όμως μία ολόκληρη πτήση για μία χούφτα ξηρούς καρπούς.

Η 40χρονη Τσο δεν είναι τυχαία. Είναι κόρη του επικεφαλής της Korean Air και – έως πρόσφατα – εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο – είπε – έγινε έξαλλη όταν η αεροσυνοδός στην πρώτη θέση τόλμησε να της φέρει φιστίκια μακαντέμια σε σακουλάκι και όχι σε πιάτο. Μόνο που αντί να τα επιστρέψει, όπως πιθανότατα θα έκανε κάποιος άλλος στη θέση της, η Τσο έδωσε εντολή να επιστρέψει το αεροσκάφος στην πύλη του αεροδρομίου JFK, στη Νέα Υόρκη.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 5 Δεκεμβρίου, σε μία πτήση της Korean Air από Νέα Υόρκη προς το διεθνές αεροδρόμιο Ιντσεόν της Σεούλ. Το περιστατικό δημιούργησε τέτοιο σάλο εντός αλλά και εκτός Νότιας Κορέας, σε σημείο να χρειαστεί ακόμη και η επέμβαση της κυβέρνησης, η οποία διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας.

Πριν από την απολογία της Τσο, η οποία παραιτήθηκε, είχε προηγηθεί επίσης η απολογία του πατέρα της – στο ίδιο στυλ. «Εκλιπαρώ τον κόσμο να κατηγορήσει εμένα για την κατάσταση, διότι είναι δικό μου λάθος. Απέτυχα να διαπαιδαγωγήσω σωστά την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας αφού πρώτα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της κόρης του «χαζή». Ενημέρωσε επίσης ότι η κόρη του θα παραιτηθεί από όλα τα καθήκοντά της σε θυγατρικές εταιρείες.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου