ΔΙΕΘΝΗ

Κηδεύτηκε η βασίλισσα Φαμπιόλα του Βελγίου

κηδεύτηκε-η-βασίλισσα-φαμπιόλα-του-βε-754564

Το Βέλγιο απέτισε ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Φαμπιόλα κατά τη δημόσια κηδεία της που έγινε με πολλή κλασική μουσική, όπως το επιθυμούσε η χήρα του βασιλιά Μποντουέν.

Το φέρετρο από ανοιχτόχρωμη βελανιδιά, πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί μια μικρή βελγική σημαία, μεταφέρθηκε μέχρι τη βάση της μεγάλης κλίμακας των ανακτόρων. Το ακολουθούσε η βασιλική οικογένεια, με πρώτα τα τέσσερα νεαρά παιδιά του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης, ανάμεσά τους και η 13χρονη πριγκίπισσα διάδοχος Ελισάβετ.

Κάτω από δυνατή βροχή, το φέρετρο, περιστοιχισμένο από τους έφιππους της βασιλικής φρουράς, κατευθύνθηκε προς τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.

Η κηδεία της βασίλισσας Φαμπιόλα, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, επρόκειτο να αρχίσει στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) παρουσία περισσοτέρων των χιλίων ατόμων, ανάμεσα στους οποίους οι ηγέτες της χώρας και πολλοί ευρωπαίοι εστεμμένοι, αλλά και εκατοντάδες απλοί βέλγοι πολίτες. Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από τον καθεδρικό ναό.

Ανάμεσα στις βασιλικές οικογένειες ήταν ο πρώην Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου Ιωάννης, χήρος της αδελφής των πρώην βασιλέων Μποντουέν και Αλβέρτου, και ο νυν Μεγάλος Δούκας Ερρίκος. Αντιπροσωπεύονταν επίσης οι θρόνοι της Ισπανίας, χώρας καταγωγής της Φαμπιόλα, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας, αλλά επίσης του Μαρόκου και του Κουβέιτ. Η αυτοκράτειρα Μισίκο της Ιαπωνίας και η πριγκίπισσα Σιριντόρν της Ταϊλάνδης, δύο φίλες της Φαμπιόλα, ήταν επίσης παρούσες στην κηδεία.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου