ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εν αναμονή λύσης για τους βοσκότοπους

εν-αναμονή-λύσης-για-τους-βοσκότοπους-765563

Τελούν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Εν αναμονή βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το θέμα των βοσκοτόπων μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργείων έτσι όπως έχουν μεταφερθεί τόσο στην περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και ο αντιδήμαρχος Ε. Παρσάς, σε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, συζήτησαν το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπως και σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να βρεθεί λύση. Ο κ. Αγοραστός συνομίλησε με τους συναρμόδιους υπουργούς, τους ενημέρωσε ότι επιβάλλεται να δοθεί λύση στο φλέγον θέμα των επιλέξιμων βοσκοτόπων και ότι θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους κτηνοτρόφους το συντομότερο δυνατό.

Οπως είναι γνωστό η δημοτική αρχή αντέδρασε αμέσως στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τα μη επιλέξιμα βοσκοτόπια και στα προβλήματα που προκύπτουν με το γεγονός ότι δεν πληρώθηκαν την ενιαία ενίσχυση.

Μάλιστα ο κ. Νασίκας έχει προβεί σε πληθώρα συζητήσεων με υπηρεσίες και φορείς, όπως η Περιφέρεια, όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ελπίζοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα καθώς ο Δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα δύο τρίτα των βοσκοτόπων του και έχει ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να δοθεί άμεσα πολιτική λύση για να μπορέσουν να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου