ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

δωρεάν-εξετάσεις-μαστογραφίας-στο-κέ-8299

Καθώς και άλλες ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από τις δύο κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ

Στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου βρίσκονται από χθες, Δευτέρα, οι δύο κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ, που πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό. Το έργο αυτό, που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια στη Θεσσαλία συντονίζεται από το Διοικητή της 5η ΥΠΕ Λάζαρο Μακρή και τον υπεύθυνο του έργου Αθανάσιο Μπαντούλη, ιατρό πρώην Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιούνται καθημερινά από χθες 17 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες περισσότερες από 50 εξετάσεις που είναι μαστογραφίες, μετρήσεις οστικής μάζας, σπειρομετρήσεις και αιματολογικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν.

Οπως ανέφερε η συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Μαυρουδή για την υλοποίηση των δράσεων αυτών στο Βελεστίνο υπήρξε συνεργασία της 5ης ΥΠΕ, του Γ.Ν. Βόλου, του Κ.Υ. Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του ιδιαίτερα δραστήριου Συλλόγου Γυναικών του Δήμου.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι την Πέμπτη σε συνεργασία με τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας Αθανάσιο Γιαννούκα έχει προγραμματιστεί έλεγχος ανευρύσματος κοιλιακής αορτής σε 40 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έκλεισαν το σχετικό ραντεβού.

Χθες Δευτέρα, κλιμάκιο του Γ.Ν. Βόλου με επικεφαλήs το διοικητή Κώστα Καραμπάτσα (ο οποίος ως διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας την περίοδο 2010-2013 προώθησε τις δράσεις αυτές στο Νομό Λάρισας), τον αναπληρωτή διοικητή Χαράλαμπο Μπαλή και την Προϊσταμένη Προσωπικού Λεμονιά Πατρώνη, μετέβη στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στο χώρο εργασίας των Κινητών Μονάδων.

Εκεί τα στελέχη του Νοσοκομείου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Ευαγγελία Μπατακόγια, την ομάδα εργασίας των Κινητών Μονάδων και τα στελέχη του Κέντρου Υγείας.

Νοσοκομείο και Δήμος επιβεβαίωσαν τις άριστες και εποικοδομητικές σχέσεις που έχουν για τη προώθηση έργων αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στην περιοχή, ενώ στη διευρυμένη συνάντηση που ακολούθησε τονίστηκε από το Σύλλογο Γυναικών η άμεση ανάγκη για ενίσχυση της περιοχής με παιδίατρο και συμφωνήθηκε η συνεργασία όλων των φορέων να είναι συστηματική και μόνιμη, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου