ΑΛΜΥΡΟΣ

Πράσινο φως για την υλοποίηση του αποχετευτικού Σούρπης

πράσινο-φως-για-την-υλοποίηση-του-αποχ-754136

Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Σούρπης και Αγίας Τριάδας».

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τη Σούρπη και την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την Τετάρτη για την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ενημερώθηκε προσωπικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων/νος Αγοραστός από το Δήμαρχο, ώστε να παρέμβει για την επίσπευση των διαδικασιών.

Η άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, στον Αναπληρωτή Υπουργό, Νίκο Ταγαρά, είχε ως αποτέλεσμα και την υπογραφή του έργου.

Το έργο δρομολόγησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η νέα δημοτική αρχή προσπάθησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν στο φάκελο του έργου και να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα καθώς το έργο αυτό κινδύνευε με απένταξη από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Για το λόγο αυτό υπήρξαν και παρεμβάσεις του Δημάρχου Αλμυρού προς το ΕΠΠΕΡΑΑ. «Θεωρούμε πως πρόκειται για ένα σημαντικότατο για την περιοχή έργο και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεσή του» δήλωσε ο κ. Εσερίδης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιό του προβλέπεται η κατασκευή δύο αντλιοστασίων. Ο αγωγός λυμάτων που θα είναι κατασκευασμένος από πολυεθυλαίνειο θα έχει μήκος 12,7 χιλιόμετρα. Η όδευση προβλέπεται να γίνεται κάτω και κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Σούρπης Αλμυρού, ενώ στο ύψος της Κεφάλωσης ακολουθεί τον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και δυτικά αυτής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου