ΑΛΜΥΡΟΣ

«Μέσα» 330.000 ευρώ η Κοινωφελής Αλμυρού

μέσα-330-000-ευρώ-η-κοινωφελής-αλμυρού-756676

Η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Παρά την επιχορήγηση του δήμου Αλμυρού με 150.000 ευρώ στην Κοινωφελή Επιχείρηση, ο προϋπολογισμός ύψους 660.000 ευρώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εισηγούμενος το θέμα ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Μιχάλης Μακρής αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Οπως είπε, εξαιτίας της συγχώνευσης των πρώην αναπτυξιακών επιχειρήσεων των δήμων Πτελεού και Σούρπης αλλά και της μειωμένης χρηματοδότησης του ΕΕΤΑΑ η Κοινωφελής παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 330.000 ευρώ. Για τη λειτουργία της πρόσθεσε, επιχορηγήθηκε από το δήμο με 150.000 ευρώ καθώς υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι από Προγράμματα αλλά και προμηθευτές που είναι απλήρωτοι αν και δικαιώθηκαν από τα Δικαστήρια με τελεσίδικες αποφάσεις.

Ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς απασχόλησε έντονα τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου. Ειδικά στο θέμα διαχείρισης των σφαγείων, ο επικεφαλής παράταξης κ. Νίκος Τσανής είπε «ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο ανάπτυξης και στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής. Διαφωνώ με τον τρόπο αντιμετώπισης της Κοινωφελούς. Τα έσοδα στα σφαγεία μειώθηκαν 40% τα τελευταία δύο χρόνια» συμπλήρωσε.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αργύρης Ρούσσας έθεσε θέμα διαχείρισης και λειτουργίας, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου. Καλώ τον εισαγγελέα, είπε ο κ. Χατζηκυριάκος και πρόσθεσε ότι «δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι εύκολα για κλέφτες και ελλείψεις… το ΣΔΟΕ ήρθε τρεις φορές μετά από καταγγελίες πέρυσι».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Καραγεώργος αναφέρθηκε στο θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων, οι οποίοι μετά τις δικαστικές διαμάχες πρέπει να πληρωθούν.

«Οι φθηνοί λαϊκισμοί δεν στέκουν» ανταπάντησε εκ νέου ο κ. Τσανής και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι: «Κλείσατε το Νομικό Πρόσωπο και το καφενείο του ΚΑΠΗ… Εσάς να φοβούνται οι εργαζόμενοι… Φυσικά και πρέπει να πληρωθούν. Όμως, ο προϋπολογισμός δεν στέκεται στο ύψος που πρέπει».

Τελικώς ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης κάλεσε το Σώμα να εγκρίνει το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «η νέα Δημοτική Αρχή θα ακολουθήσει τη δική της πολιτική και ότι μέχρι στιγμής γι’ αυτές τις κινήσεις, δέχεται τα συγχαρητήρια πολιτών και φορέων».

Το δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων ενέκρινε τη μίσθωση του οικοπέδου (Μάλλιου) στον Αλμυρού για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, με το δήμαρχο να ενημερώνει το Σώμα ότι με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης η δημοτική αρχή ψάχνει οικόπεδα σε κεντρικά σημεία της πόλης, έχει έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες οικοπέδων και αναμένει τις προτάσεις τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ακόμη την πληρωμή τριών τιμολογίων συνολικού ύψους 20.000 ευρώ. Συζήτησε έγινε και για τα πρόστιμα του Λιμενικού Σώματος, ύψους 5.000 ευρώ, λόγω έλλειψης ναυαγοσώστη και η δημοτική αρχή ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει μείωση του προστίμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου