ΑΛΜΥΡΟΣ

Θολό τοπίο ειδικά στα οικονομικά του ΚΑΠΗ

θολό-τοπίο-ειδικά-στα-οικονομικά-του-κ-756961

Το θέμα θα απασχολήσει επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Ερωτήματα σχετικά με τη διοίκηση – διαχείριση των οικονομικών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του δήμου Αλμυρού προκύπτουν από την εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου μετά την απόφαση κατάργησης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Από το 2010 και μετά η εικόνα στη διαχείριση των οικονομικών του, ειδικά στο ΚΑΠΗ, χαρακτηρίζεται θολή, καθώς τα έσοδα δεν φαίνεται να είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα του Νομικού Προσώπου.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έδωσε εντολή χθες για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος συνεργαζόμενης με το ΝΠΔΔ, υπαλλήλου του δήμου.

Στο ΝΠΔΔ εντάσσονταν τα Τμήματα Πολιτιστικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων, Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας, Τρίτης Ηλικίας αλλά και το Γραφείο Υπηρεσιών Υποστήριξης.

Ειδικά στο κομμάτι του ΚΑΠΗ, που χρέωνε το δήμο με 60.000 ευρώ ετησίως και γι’ αυτό εξάλλου η δημοτική αρχή Αλμυρού πήρε απόφαση και ανέστειλε τη λειτουργία του, η πορεία των εσόδων σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι δεν μπορεί, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο στάδιο της εκκαθάρισης, να τεκμηριωθεί με αποδείξεις, τιμολόγια ή καταθέσεις.

Το ΝΠΔΔ δεν είχε μηχανογραφημένο ταμείο. Οταν αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του ΚΑΠΗ, οι ταμίες δεν αναλάμβαναν την παραλαβή του ταμείου.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα διερευνηθεί εάν προκύπτει παράβαση καθήκοντος. Ολα τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν τις ημερήσιες εισπράξεις του καφενείου, τις συνδρομές από προγράμματα, τα αποδειχτικά εισπράξεων, τις υπεύθυνες δηλώσεις θα έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου