ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψήφισμα – καταδίκη του ΕΝΦΙΑ εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο

ψήφισμα-καταδίκη-του-ενφια-εξέδωσε-τ-765571

Λέει όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων

Πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν στεγαστικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας διεκδικεί το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Με ψήφισμα – καταδίκη του ΕΝΦΙΑ το συμβούλιο απαιτεί να μη φορολογηθεί η αγροτική γη, αλλά να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Επιπλέον, να καταργηθούν οι φόροι που πνίγουν το λαό και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, να μη γίνει καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός και καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

Αναλυτικά στο ψήφισμα σημειώνει τα εξής: «Αντιμέτωπα με τα χαράτσια του περιβόητου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έρχονται καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, μετά την ανάρτησή των εκκαθαριστικών του νέου φόρου που μονιμοποιεί το χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία και το επεκτείνει κυριολεκτικά σε κάθε σπιθαμή γης.

Η δικαιολογημένη λαϊκή κατακραυγή που προκρίθηκε, ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ελιγμούς και «διορθώσεις» (όπως η αναβολή της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης και η εξαγγελία ρύθμισης για τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών), αλλά και σε μια αποπροσανατολιστική συζήτηση περί «λαθών» και «ευθηνών», με το στήσιμο μέχρι και «καυγάδων» στα Μ.Μ.Ε. μεταξύ νυν και πρώην κυβερνητικών και κρατικών στελεχών.

Στην πραγματικότητα, βέβαια όλοι οι ελιγμοί και οι «διορθώσεις» της κυβέρνησης συνιστούν πραγματική κοροϊδία για το λαό καθώς δεν αναιρούν ούτε στο ελάχιστο την αντιλαϊκή ουσία του «ενιαίου φόρου»: Το γεγονός δηλαδή ότι με την μονιμοποίηση του τάχα έκτακτου χαρατσιού στη λαϊκή στέγη, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν εφόρου ζωής ενοίκιο για το σπίτι που απέκτησαν με κόπους και θυσίες και ταυτόχρονα με τη διεύρυνση του χαρατσιού και την επιβολή του για πρώτη φορά στα χωράφια της φτωχής αγροτιάς, στα οικόπεδα, στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο λαός καλείται να πληρώνει ενοίκιο για το αγροτεμάχιο το οποίο καλλιεργεί για να ζήσει.

Την ίδια ώρα που το νέο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ «γονατίζει» το λαό, η κυβέρνηση με μια ρύθμιση εξασφαλίζει πλήθος προκλητικών ελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο. Παράλληλα με τους εισπρακτικούς στόχους του χαρατσιού, η μονιμοποίηση και διεύρυνση του χαρατσώματος της λαϊκής στέγης και περιουσίας, σε συνδυασμό και με τη σταδιακή άρση των όποιων περιορισμών απέμειναν ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών για χρέη προς τις τράπεζες (για χρέη προς το Δημόσιο ήδη δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός), αντικειμενικά ενισχύει τους όρους και τις προϋποθέσεις για συγκέντρωση της λαϊκής στέγης και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου