ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός ~ Ικανοποίηση για τη ρύθμιση οφειλών

αλμυρός-ικανοποίηση-για-τη-ρύθμιση-οφ-765574

Λήγει αύριο Δευτέρα η προθεσμία υπαγωγής στη διάταξη

Πέρασαν το κατώφλι του δήμου και ρύθμισαν τις οφειλές τους στο Τμήμα Εσόδων αρκετοί από τους μεγαλοοφειλέτες του δήμου Αλμυρού.

Τόπο έπιασε η ρύθμιση για τα χρέη στους ΟΤΑ στον Αλμυρό. Στη δημοτική αρχή Δημ. Εσερίδη υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση, καθώς καταγράφεται ανταπόκριση στο κάλεσμά της σε σημαντικό βαθμό.

Μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι δεν έδειχναν κανένα ίχνος διάθεσης για διαπραγμάτευση επί σειρά ετών επιτέλους ενδιαφέρθηκαν και απευθύνθηκαν στο δήμο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός. Τουλάχιστον 30 καταστηματάρχες χτύπησαν την πόρτα στο Τμήμα Εσόδων προκειμένου να ωφεληθούν από την ευεργετική ρύθμιση.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η ευεργετική διάταξη φαίνεται ότι δίνει διέξοδο -έστω και προσωρινά- σε μία σημαντική κατηγορία οφειλετών. Οι λίστες του Τμήματος Προσόδων στην πλειοψηφία τους είναι γεμάτες με χρέη από μικρά ποσά και γι’ αυτήν την κατηγορία η αποπληρωμή μπορεί να γίνει εύκολα, καθώς ο λόγος αφορά σε μερικές εκατοντάδες ευρώ. Βέβαια, στο δήμο απευθύνθηκαν και πολίτες με μικρά χρέη.

Στο δήμο Αλμυρού υπάρχουν 20.000 καρτέλες με οφειλέτες του δήμου πλην όμως οι μισές είναι ανενεργές, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν σε τακτοποιήσιμες οφειλές και χωρίς ρύθμιση.

Ζητούμενο με τη ρύθμιση -όπως σχολιάστηκε- ήταν να ανταποκριθούν οι μεγαλοοφειλέτες.

Να τονιστεί ότι η ρύθμιση οφειλών αφορά σε χρέη που δημιουργήθηκαν από τραπεζοκαθίσματα και κοινόχρηστους χώρους μέχρι την ύδρευση και πάσης φύσεως οφειλές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου η προθεσμία για ρύθμιση λήγει αύριο Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά ο δήμος Αλμυρού με την ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ενημερώνουμε τους οφειλέτες του Δήμου (καταστηματάρχες εστίασης, οφειλέτες της επέκτασης του σχεδίου πόλης, της ύδρευσης και άρδευσης και πάσης φύσεως οφειλής), ότι η προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση οφειλών στους Δήμους λήγει αύριο Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014.

Μετά την προθεσμία αυτή, ο Δήμος, χωρίς άλλη ειδοποίηση, θα προβεί στη νόμιμη διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης όπως: Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, κατάσχεση ακίνητης περιουσίας και στέρηση φορολογικής ενημερότητας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου