ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση «Το Ξυλάδικο του Βόλου»

θεατρική-παράσταση-το-ξυλάδικο-του-β-753289

Στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα «φιλοξενηθεί» η παράσταση του Γιώργου Αρμένη

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη θα παρουσιάσει στο Βόλο την παράσταση «Το Ξυλάδικο του Βόλου» σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Δήμου Βόλου. Η παράσταση βασίζεται στο γνωστό « Διπλό Βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή, σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του Γιώργου Αρμένη. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις ακόλουθες ημερομηνίες: Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.

Δύο λόγια για το έργο από το σκηνοθέτη Γιώργο Αρμένη: «Ο πόλεμος τελείωσε, απελευθερώθηκε η Ελλάδα, οι κατακτητές πήραν το δρόμο της επιστροφής, αφήνοντας εκατομμύρια νεκρούς και ερείπια πίσω. Σαν να μην έφταναν τα δεινά, το αίμα που χύθηκε, ήρθαν να προστεθούν τα ιδεολογικά μας μίση, για να συμπληρώσουν την τραγωδία. Χωρίς μυαλό και τυφλοί, ρίχτηκαν σε έναν εμφύλιο αδελφοκτόνο πόλεμο με τραγικές συνέπειες.

Κάπου εδώ έρχεται ο σπουδαίος λογοτέχνης, της Νεότερης Ελλάδας, Δημήτρης Χατζής και καταπιάνεται στο «Διπλό Βιβλίο», με τον Ελληνα, που παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς και τους ηττημένους που μείναν πίσω, να προσπαθούν μέσα από αντίξοες συνθήκες να ξαναρχίσουν την ζωή τους.

Δουλέψαμε με σεβασμό πάνω στο έργο του Δημήτρη Χατζή και την αναζήτηση του Ρωμαίικου, που ο ίδιος το κυνηγάει και το ψάχνει σαν το αλαργινό όνειρο».

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι: Σκηνοθεσία – θεατρική διασκευή Γιώργος Αρμένης, σκηνικά Θεόδωρος Παπαγιάννης, επιμέλεια κοστουμιών Γιώργος Αρμένης, πρωτότυπη μουσική Διονύσης Τσακνής, Βοηθός Σκηνοθέτη Κατερίνα Αντωνιάδου. Πρωταγωνιστούν οι: Αρμένης Γιώργος Πατέρας – Μάστορας, Παπαδόπουλος Παντελής Αφηγητής, Νίνης Στέλιος Κώστας. Παίζουν οι: Φιλιάγκου Βασιλική Αναστασία, Γκίκας Φάνης Θανάσης – Αφεντικό – Βασίλης – Σκύλος.

Πληροφορίες στο ΔΙΑΥΛΟ Τοπάλη 14, Βόλος τηλέφωνο 2421025363.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου