ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ανάδυση»

προβολή-ντοκιμαντέρ-ανάδυση-753625

Τη δύναμη της ψυχής αναδεικνύει ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, δημιουργός του ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ανάδυση», που θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Καφέ «Τέσσερις εποχές», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τ. Οικονομάκη με Σπυρίδη.

Η ταινία παρουσιάζεται σε σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή Αλέξανδρου Παπανικολάου και Έμιλυς Γιαννούκου. Εχει παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει βραβείο της καλύτερης σκηνοθεσίας, στο 29th Palermo International Sport Film Festival, στο Παλέρμο της Ιταλίας, Βραβείο για καλύτερο μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ από το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και Βραβείο κοινού στο 2ο Los Angeles Greek Film Festival.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, εστιάζοντας στο θέμα «δύναμη ψυχής», με συντονίστρια τη Δάφνη Φιλίππου, Ψυχιατρική Κοινωνική Λειτουργό – ψυχοθεραπεύτρια, π. Επίκουρο Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, η οποία ζει στο Βόλο.

Πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ είναι ο Άλεξ Ταξιλνδάρης, είκοσι πέντε χρονών. Είναι τετραπληγικός, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε στη θάλασσα πριν από τέσσερα χρόνια. Κολυμπά από μικρός και συνεχίζει και μετά την αναπηρία του, ενώ το 2004 έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου